Vijf passende dresscodes voor de juiste gelegenheid

Misschien heeft u wel eens een uitnodiging voor een feestje ontvangen met een dresscode. Er zijn tegenwoordig veel verschillende dresscodes, dus wat is voor welke gelegenheid gepast? Wij noemen de vijf meest voorkomende stijlen.

Smart casual

Smart casual is vrijetijdskleding, maar dan met een netter randje. Bij deze kledingkeuze is het de bedoeling dat uw outfit netjes genoeg is om naar uw werk te dragen, maar wel sportief en luchtig blijft. Kies bijvoorbeeld voor een nette blouse met een stoere chino. Een stropdas kan, maar hoeft niet. Deze stijl komt voor bij feestjes, maar kan ook bij een afspraakje gebruikt worden.

Casual chique

Deze dresscode is iets chiquer dan de smart casual dresscode. Hierbij is het de bedoeling dat uw kleding casual voelt maar tegelijk ook chique is. Denk hierbij aan een nette blouse of trui samen met een een chino. Het is een dagelijkse dresscode die ook zeer geschikt is voor feestjes van bijvoorbeeld vrienden en familie.

Business casual

Deze dresscode lijkt veel op smart casual, maar is minder sportief en iets zakelijker. Het is dus eigenlijk uw zakelijke kleding met een luchtiger randje. Bij deze dresscode kunt u bijvoorbeeld een blouse en colbert combineren met een nette jeans. Dit is erg geschikt voor bedrijfsfeesten en -gelegenheden. Ook voor een informelere bruiloft is dit een goede keuze. Meer weten over business casual? Lees onze blog erover.

Tenue de Ville

De dresscode ‘Tenue de Ville’ komt veel voor bij bruiloften, openingen of buitenfeesten. Het lijkt een beetje op black tie, maar met twee grote verschillen. Het eerste verschil is dat bij deze dresscode zwart juist niet gebruikelijk is. Lichtere kleuren zetten hier meer de toon. Het tweede verschil is dat het een stuk informeler is, maar nog steeds formeel genoeg voor een bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan een maatpak met een lichtgekleurd overhemd. De outfit dient bij deze dresscode netjes, passend en niet opvallend te zijn.

Black tie

Van alle dresscodes is dit de ultieme dresscode voor chique feestjes en bruiloften. Deze wordt dan ook vaak gebruikt en meestal gehanteerd voor evenementen die na 6 uur ‘s avonds beginnen. Bij black tie draait het natuurlijk om de smoking. Zoals de naam doet vermoeden is het hierbij ook de bedoeling dat deze zwart is.

 

Komt u er niet helemaal uit? Voor passend stijladvies bent u aan het goede adres bij Koedijk Mode. Kom bij ons langs op neem contact met ons op.